Géllakk pikkelysömör

Pikkelysömör és géllakk. Mogor Viktor

géllakk pikkelysömör belemnita pikkelysömör kezelése

A pszoriázisban szenvedők körülbelül felénél jelentkeznek a pikkelysömörös köröm tünetei. Ezen belül pedig a kéz körmein gyakrabban kialakul a betegség, mint a lábujjak körmein.

géllakk pikkelysömör vörös foltok és pustulák jelentek meg a lábakon

A körmökön barázdák, foltok jelennek meg, melyek utalnak a betegségre, különösen gyermekek esetében. Az ilyen típusú pikkelysömör fájdalmas lehet, mivel érzékeny helyen üti fel fejét.

géllakk pikkelysömör hogyan kell elkészíteni a propolisz kenőcsöt pikkelysömörhöz

Vannak olyan esetek, amikor az évek óta psoriasisban szenvedő betegeknél alakul ki a pikkelysömörös köröm. Ez abból áll, hogy a körmök megvastagszanak, felületüket elszíneződött sárgás, narancssárgás foltok borítják. Sokszor az ujjakról a körmöket könnyen el is lehet távolítani.

géllakk pikkelysömör a kezeken lévő foltok viszketés nélkül vörösek

Az is előfordul, hogy a körmök alatt lokalizálódik a betegség. A pikkelysömörös köröm akkor is komolyan problémát jelent a betegnek, ha egyébként nincsenek súlyos bőrelváltozások. Ha a köröm leesik, a körömágy ki van téve a baktériumoknak és gombáknak.

géllakk pikkelysömör seborrhea vörös foltok az arcon

Ezért nagyon fontos tisztán tartani a kezet, és a manuális tevékenységeket a minimálisra csökkenteni. A pikkelysömörös köröm ápolása nem egyszerű feladat. A rövidre vágott körmöt könnyebb kezelni, mint a hosszú körmöket, mivel ez géllakk pikkelysömör inkább ki vannak téve annak, hogy leessenek a körömágyról, ezáltal növelvén a sérülések és fertőzések kockázatát.

géllakk pikkelysömör vörös sűrű foltok viszketik a lábát

Ha túlságosan megvastagodtak a körmök, szakemberhez kell fordulni.

Fontos információk