Biológia terápia

biológia terápia

Hirdetés Biológiai terápia a daganatos betegségek kezelésében A daganat ellenes terápiában a szervezet egészét érintő kemoterápiával ellentétben a biológiai terápia során specifikusan a tumorsejt gátlása történik. Azonban nem minden tumoros beteg daganatsejtjei alkalmasak erre a specifikus gátlásra.

biológia terápia

A szövettani vizsgálat során a patológusok úgynevezett immunhisztokémiai molekuláris diagnosztikai vizsgálatokkal állapítják meg, hogy az adott daganatsejtek gátolhatók-e a biológiai terápiás gyógyszeres kezeléssel, amely feltétele a kezelés hatékonyságának. Lehetséges mellékhatások Mint minden kezelésnek, a biológiai terápiának is lehetnek mellékhatásai.

biológia terápia

Ezek között allergiás reakció, szív-és érrendszeri, idegrendszert érintő mellékhatások is szerepelnek. A legjelentősebb mellékhatás, amivel számolni kell, a fertőzések kialakulásának és lappangó fertőzések reaktiválódásának fokozott kockázata. Éppen ezért a kezelés ellenjavallatát képezi az akut vagy krónikus infectio, különös tekintettel a TBC-re és a hepatitisekre.

biológia terápia

Ellenjavallatot jelent a terhesség és a szoptatás is. Biológiai terápiás centrumok A biológiai terápia csak arra kijelölt centrumokban érhető el, ahol mind a személyi, mind a tárgyi feltételek adottak a kezelésre.

biológia terápia

Ilyen biológiai terápiás centrumok - reumatológiai betegségek tekintetében — az ország több biológia terápia is találhatók. Forrás: WEBBeteg.

Fontos információk